Zwolle krijgt 71,7 miljoen euro voor bereikbaarheid nieuwe woningbouwlocaties


Zwolle – De Rijksoverheid erkent Zwolle als vitaal knooppunt voor Nederland en de regio, daarmee komt de Spoorzone op de lijst voor grootschalige woningbouwlocaties.

Met een bijdrage van 71,7 miljoen euro van de ministeries van Infrastructuur & Waterstaat en Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening kan Zwolle verder werken aan de ontwikkeling van de Spoorzone en de ontsluiting van het stadshart. Dat hebben de ministers Mark Harbers (Infrastructuur) en Hugo de Jonge (Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening) vandaag aan de Tweede Kamer gemeld. In deze bijdrage zit ook een deel voor de ontwikkeling van mobiliteitshubs rondom de stadsring en andere bereikbaarheidsingrepen in de stad.

Wethouder Gerdien Rots (Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit): “Het Rijk heeft de Spoorzone erkend als grootschalige woningbouwlocatie in Nederland. Daarbij is Zwolle erkend als een belangrijk knooppunt voor het land en voor de gehele regio. Met deze investeringen van het Rijk kunnen we er samen met provincie, NS en diverse regiopartners voor zorgen dat de groeiende stad Zwolle een knooppunt blijft en geen knelpunt wordt.”

Lees hier het hele artikel