Rijk wil 5.000 woningen meer in tweede fase Oosterwold


Het Rijk wil vanwege de wooncrisis 5.000 woningen meer in de tweede fase van Oosterwold in Almere en Zeewolde. Dat blijkt uit een begeleidende brief aan de Tweede Kamer over investeringen die het Rijk de komende jaren wil doen. Deze staan beschreven in het MIRT, het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

Op dit moment wordt nog uitgegaan van 10.000 woningen in het tweede gedeelte van Oosterwold. De wijk wordt gekenmerkt door de relatief grote oppervlakken grond die de bewoners hebben kunnen kopen. Volgens afspraken moeten zij op een gedeelte van de grond stadslandbouw bedrijven. In de eerste fase van de wijk zijn inmiddels 4.575 huizen gebouwd en daarmee is het maximum volgens het bestemmingsplan bereikt.

In de praktijk bleken de bewoners minder grond te kopen dan gedacht met als gevolg dat er nog ruimte is om meer huizen te bouwen, maar het bestemmingsplan laat dat niet toe. De gemeente is in overleg met de wijkbewoners, de gemeente Zeewolde en het Rijksvastgoedbedrijf om te bekijken hoe het verder moet.

Lees hier het hele artikel