Geen lapje grond in Bergen meer te krijgen, toch zijn er nog volop kansen voor woningbouw


BERGEN OP ZOOM – Wie op huizenjacht is en nieuwbouw wil, weet het allang: alle bouwprojecten zijn uitverkocht. Maar ook de bouwgrond in de gemeente Bergen op Zoom is zo goed als op. Toch ziet wethouder Patrick van der Velden nog volop kansen. Zowel in de Bergse binnenstad als in dorpen als Halsteren en Lepelstraat.

Om met Lepelstraat te beginnen. Trok het dorp tien tot vijftien jaar geleden leeg, nu zit zelfs daar de markt op slot. Ouderen die in het dorp willen blijven wonen, zoeken tevergeefs naar een gelijkvloerse woningen. Jongeren trekken er met tegenzin weg, bij gebrek aan betaalbare starterswoningen. Maar daar lijkt nu langzaam verandering in te komen met de Ruimte voor Ruimte regeling van de provincie. 

Een woning voor een stal, luidde het credo twintig jaar geleden. Zo verschenen op het platteland, grote, sjieke bouwkavels met dito woningen. Het werd een succes en dat is het nog steeds. Met die regeling wil Bergen op Zoom nu 9 hectare landbouwgrond transformeren tot woonbestemming. Met straks plek voor 30 woningen. Waar die moeten komen? Op de lap grond aan de Klutsdorpseweg. 

Lees het hele artikel