Tweede omvangrijke woningbouwplan in Monnickendam: ondernemers willen jachthaven omvormen tot nieuwe woonwijk met 460 woningen


De eerste paal voor het ene megaproject in Monnickendam is nog niet eens geslagen of een tweede omvangrijk woningbouwplan dient zich aan. Drie ondernemers willen het terrein van het Lake Land Hotel en jachthaven Marina omvormen tot een nieuwe woonwijk met circa 460 woningen, waarvan ongeveer tachtig drijvend op het water.

’Nieuw Monnickendam’ noemen de ondernemers hun plan. De naam markeert het contrast aan de noordkant van de stad tussen de 21e-eeuwse woonwijk die er moet verrijzen en het middeleeuwse centrum. De locatie is nu een beetje een gribus. Het hoofdgebouw van het Lake Land Hotel is vervallen, er zijn al jaren plannen voor sloop en nieuwbouw, maar daar is het tot nu toe nooit van gekomen. In de losstaande appartementen die bij het hotel horen worden op dit moment vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest. De jachthaven met vijfhonderd ligplaatsen is gedateerd en biedt een weinig aantrekkelijke aanblik.

Lees hier het hele artikel