Woondeal Noord-Holland Noord “Ambitie realisatie 40.000 extra woningen”


De provincie, achttien gemeenten en marktpartijen hebben de ambitie om in regio Alkmaar, de Kop en Westfriesland tot 2030 circa 40.000 extra woningen te bouwen op binnenstedelijke locaties en zoveel mogelijk in de buurt van trein- en busstations.

Bouwen, bouwen, bouwen is het motto van Regio Alkmaar

Door meer huizen te bouwen dan volgens berekeningen voor de regio zelf nodig is, willen de gemeenten en provincie een bijdrage leveren aan het sneller oplossen van het woningtekort in en rond Amsterdam.

Dit staat in de Woondeal Noord-Holland Noord die naast de regiogemeenten en de Woningmakers nu ook is getekend door de provincie Noord-Holland. De officiële ondertekening vond donderdagochtend 8 juli plaats in Alkmaar in het gebied Overstad, waar 2.500 woningen gerealiseerd gaan worden.

Gedeputeerde Cees Loggen (Wonen): “Het heeft even geduurd, maar ik ben blij dat er nu een goede woondeal voor Noord-Holland Noord ligt waarmee we gezamenlijk aan de slag kunnen, ook richting het Rijk. We hopen zo sneller voldoende woningen te kunnen bouwen voor iedereen.”

Lees het hele artikel