Woningcorporatie deltaWonen boekt 202,6 miljoen winst: ‘Zorgen over komende jaren’


01-07-20, destentor.nl

Woningcorporatie deltaWonen heeft vorig jaar 202,6 miljoen euro winst geboekt. Bijna een half miljoen meer dan het jaar ervoor. Wat gaan ze doen met die winst? Directeur-bestuurder Evert Leideman heeft ambities en – op termijn – zorgen. Wel is het de bedoeling de aankomende tien jaar elk jaar driehonderd woningen te bouwen

Woningcorporatie deltaWonen in Zwolle, Kampen en Oldebroek heeft het huishoudboekje dusdanig op orde dat ze maar liefst 202.556.000 euro winst hebben behaald. Dat blijkt uit het jaarverslag van de corporatie.

Het grootste deel daarvan komt door een stijging van de marktwaarde van de panden die deltaWonen in bezit heeft: 175 miljoen. 27,2 miljoen winst komt uit de bedrijfsvoering.

,,Het is vooral papieren winst en zit in ons vastgoed. Als morgen de woningmarkt in elkaar stort, heb ik 200 miljoen verlies’’, zegt directeur-bestuurder Evert Leideman van deltaWonen over die miljoenen. 

Geen contant geld dus, want de woningen gaan niet in de verkoop. Daarom kan de corporatie het geld niet inzetten voor het bouwen van huizen. 

Lees hier het hele artikel