Weilanden volbouwen met woningen, CDA Medemblik: “Dit is wel erg kort door de bocht”


MEDEMBLIK – De vereniging van projectontwikkelaars, de NEPROM, heeft plannen gemaakt om in 10 jaar tijd een miljoen nieuwbouwwoningen te gaan bouwen. Dit willen zij gaan doen op grond dat nu nog landbouwgrond is en dus vaak buiten de grenzen van de kernen liggen. Met de huidige wetgeving is dit niet toegestaan en dus zal de wet moeten worden herzien.

Nu weer investeren

Het is tijd om een periode van hervormen en bezuinigen achter ons te laten en om te buigen naar innoveren en investeren, zo vindt de coalitie. Initiatiefnemer Martin van Rijn, voorzitter Aedes: ‘Veel te veel mensen in Nederland wachten op een huis. En we maken ons zorgen over kwetsbare wijken en bewoners die soms andere hulp en zorg nodig hebben dan voor hen beschikbaar is. De urgentie is hoog. Daarom hebben wij allemaal gekeken wat wij de komende jaren kunnen doen en zijn daarbij tot de grens van onze mogelijkheden gegaan.

CDA Medemblik: “Dit is wel erg kort door de bocht”

De Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars (NEPROM) beweert dat de bestaande woningbouwplannen de woningtekorten niet zullen oplossen. Zij zeggen dat we in plaats daarvan de weilanden moeten volbouwen met woningen. De CDA-fractie van de gemeente Medemblik vindt dit wel heel kort door de bocht. Ook Medemblik heeft diverse bouwplannen en de CDA’ers hechten aan woningbouw in al hun 17 kernen.

Lees het hele artikel