Nieuwbouw komt niet van de grond in Harmelen, tot Mariannes verdriet: ‘Het is mijn dorp, ik wilde niet weg’


Het is veel Harmelenaren een doorn in het oog: in Woerden, Kamerik en Zegveld wordt volop gebouwd, maar op plekken in hun dorpskern die allang voor woningbouw zijn aangewezen, wil het maar niet vlotten. Hoe komt dit?

Het is inmiddels ruim drie jaar geleden dat de laatste nieuwe woningen in Harmelen werden opgeleverd. Dankzij het project Groen en Goud kreeg het dorp toen 24 nieuwe woningen. Sinds die tijd is het stil in nieuwbouwland en snakken Harmelaren naar nieuwe woningen.

,,Er wordt veel gesproken en gediscussieerd, maar van actie is geen enkele sprake”, zegt de 26-jarige Harmelaar Joost Miltenburg, die dolgraag een klein appartementje in zijn woonplaats zou willen kopen.

Maar ook de oudere generatie Harmelaren kan geen geschikte woning meer vinden. ,,Het zit me echt heel hoog. Iedere dag fiets ik langs het gesloopte zwembad en de gesloopte school aan de Willem Alexanderlaan. Al jaren lang zie ik een braakliggend terrein waar niets gebeurt”, laat de gefrustreerde Eddy Gort (64) weten. Hij zou graag van zijn eengezinswoning naar een appartement willen verhuizen.

Lees het hele artikel