Het nieuwe Gooi is in Almere


ALMERE – Almere, Nederlands jongste stad, heeft nu ook een heuse miljoenenbuurt. Driekwart van de huizen in de Almeerse wijk Overgooi zijn door de stijgende woningprijzen inmiddels meer dan een miljoen euro waard.

„Het heeft hier nog niet de uitstraling van het Gooi, maar het doet er niet voor onder”, zegt cabaretier Jörgen Raymann. Hij woont al tien jaar in deze groene villawijk aan het Gooimeer. Vorige week heeft hij zijn huis voor 1,9 miljoen euro te koop gezet, nadat een eerdere poging op 2,4 miljoen niet lukte. „Ik verkoop alleen omdat het te groot is geworden. De kinderen zijn het huis uit. Mijn vrouw en ik willen naar een appartement, liefst ook in Almere. Dan kun je op reis en gewoon de deur achter je dichttrekken.”

Uit onderzoek van databureau Calcasa blijkt dat Overgooi zich heeft gevoegd bij de buurten die voor meer dan de helft uit miljoenenhuizen bestaan. Nederland telt nu 54 van zulke rijken enclaves. Het totale aantal huizen duurder dan een miljoen liep vorig jaar met 34% op naar 53.500. Dat meldt Calcasa vandaag in zijn jaarlijkse rapport over miljoenenhuizen.

Lees hier het hele artikel >>

Bron: De Telegraaf, 15 april 2019.