Dit zijn de duurste Nederlandse steden om een huis te huren


De huren in Rotterdam zijn in een jaar tijd met 14 procent gestegen. In geen enkele andere grote stad stegen de prijzen in de vrije sector zo hard, blijkt uit cijfers van verhuursite Pararius. Toch hoort Rotterdam nog niet bij de duurste steden om te huren.

Als de huurprijzen voor nieuwe huurders in de vrije sector zo door blijven stijgen, duurt dat niet meer lang. Een vierkante meter kost in Rotterdam gemiddeld 16,49 euro.

Dat is een schijntje vergeleken met Amsterdam (22,83 euro), maar al meer dan Den Haag (15,91 euro). Tel daarbij op dat het arme en minder populaire Rotterdam Zuid die vierkante meterprijs nog omlaag trekt.

Huren in provinciesteden stijgen nóg harder

Kijken we ook naar de steden buiten de grote vier, dan spant Almere de kroon. Daar werden huurwoningen ruim 20 procent duurder. Gevolgd door Enschede (+18,6%), Apeldoorn (+15,4%) en Eindhoven (+12,1%). Een kleine woning van 50 vierkante meter werd in die laatste stad bijna 80 euro duurder.

Hoewel huisbazen in de vrije sector een onbeperkte huurstijging mogen doorvoeren, liggen de huurstijgingen voor zittende huurders veel lager. In 2017 ging het gemiddeld om 2,4 procent. De genoemde percentages gaan over woningen waar nieuwe huurders in komen, die een nieuwe huurprijs gaan betalen voor die woning.

 

Lees hier het hele artikel >>>


Bron: RTL Z, 30 oktober 2018.