Zoveel woningen komt uw gemeente in 2030 tekort


Door heel Nederland lopen de woningtekorten op, maar de grote steden spannen de kroon. Ondanks dat daar de meeste vergunningen worden zijn verstrekt, zijn er straks duizenden woningen te weinig. Dat blijkt uit analyse van vergunningen door ABN Amro. Hier vindt u hoe uw gemeente het in 2030 zal doen.

In grote delen van Nederland zal in 2030 een woningtekort zijn, blijkt uit onderzoek door ABN Amro. Amsterdam kent dan met 30.000 woningen in de min veruit het grootste tekort. De hoofdstad wordt gevolgd door Den Haag (19 duizend woningen), Rotterdam (15 duizend), Utrecht (13 duizend) en Almere (ruim 5 duizend). Het tekort in Almere wordt mede verklaard door de nabijheid van Amsterdam.

Niet overal zal er in 2030 sprake zijn van een woningtekort. Veel gemeenten aan de randen van Nederland hebben juist een woningoverschot. Het grootste woningoverschot ontstaat volgens ABN Amro in de gemeente Kerkrade. Daar zijn dan ruim 1.400 woningen te veel. Daarna volgen de gemeentes Heerlen en Sluis, met overschotten van respectievelijk ruim 1.300 en 1.100 woningen.

Lees hier het hele artikel