PURMEREND: Concreet bouwplan voor Burggolfterrein


Het golfbaanterrein aan de Westerweg in Purmerend is niet alleen in beeld voor een nieuwe wijk van 1.500 woningen. Er ligt al een concreet plan klaar voor de bouw van twaalf appartementen, op de plek waar nu een oude schuur staat.

Het plan wordt vermeld in een brief waarin omwonenden door Burggolf en projectontwikkelaar BPD worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 19 maart.

Eind december werden de omwonenden al op de hoogte gesteld van plannen voor woningbouw op een deel van de golfbaan. Daar moeten 1.500 woningen verrijzen. Burggolf, BPD en de gemeente Purmerend zijn momenteel bezig met een onderzoek om te kijken of dat plan haalbaar is, onder meer wat de verkeersafwikkeling betreft. Geschrokken buurtbewoners hebben inmiddels een actiecomité opgericht om de plannen tegen te houden. Burggolf en BPD willen op 19 maart met de buurtbewoners in gesprek over die ontwikkeling.

Datzelfde geldt voor de bouw van twaalf appartementen aan de Westerweg, op de plek van een oude schuur op het golfbaanterrein. Volgens de projectontwikkelaar is Burggolf vorig jaar gestart met een ontwikkeling van ’een kleinschalig appartementengebouw’. De bestaande schuur wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komt een gebouw. Het ontwerp is van architectenbureau LSL en de ontwikkeling is nu overgenomen door BPD. Bewoners kunnen tijdens de informatiebijeenkomst voor het eerst het ontwerp bekijken.

Het plan voor de nieuwe wijk staat nog in de kinderschoenen. Stedenbouwkundig bureau Kuijer Compagnons is bezig een visie op te stellen, waarbij rekening wordt gehouden met bestaand water en groen. Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen omwonenden hun ideeën, vragen en opmerkingen kwijt. De inloopbijeenkomst vindt plaats in clubhuis Burggolf, van 17 tot 20 uur.

 

Bron: Noordhollands Dagblad, 13 maart 2018.